Podrška švedske vlade preduzetnicama u Nišu kroz partnerstvo sa SKGO

|   Info
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u saradnji sa Vladom Švedske, pružiće podršku lokalnoj samoupravi u Nišu, kako bi unapredila poslovno okruženje za razvoj ženskog preduzetništva.
Foto: Filip Mirović

 

U okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou", koji je finansiran od strane Vlade Švedske, Grad Niš, uz podršku SKGO priprema program za podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja i ženskog preduzetništva u ovom gradu, kao i program za zapošljavanje sa posebnim merama za podršku ženama.

Iz SKGO-a je najavljeno da će do kraja godine organizovati obuke za preduzetnice iz Niša i one koje to žele da postanu, kao i za zaposlene u gradskoj upravi, regionalnoj razvojnoj agenciji i nevladinom sektoru na temu pisanja biznis planova, finansijskog menadžmenta i digitalne transformacije. U jedinicama lokalne samouprave u Nišu dosad su realizovane obuke za zaposlene o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena.

SKGO je takođe sproveo istraživanje o stanju ženskog preduzetništva među skoro 100 privrednica u Nišu. Najčešći izazovi sa kojima se suočavaju preduzetnice su nedovoljan pristup izvorima finansiranja i komplikovane procedure za korišćenje finansijskih podsticaja, pokazuju rezultati ankete u Nišu, na koje SKGO ukazuje povodom Međunarodnog dana ženskog preduzetništva.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar