Piroćanac koji je preplivao Ohridsko jezero, sada ima novu metu: Egejsko more! (video)

|   Sport
Iako je do sada kao plivač savladao Zavojsko jezero i Ohrid, novi sportski izazov koji je sebi zadao Uroš Ivanković biće značajno teži. Deonica od Atosa do Sitonije na otvorenom moru podrazumeva borbu ne samo sa vodom, već i sa jakim morskim strujama.
Foto: Uroš Ivanković

 

Piroćanac Uroš Ivanković otputovao je u Grčku, gde planira novi veliki poduhvat. Momak koji je najpoznatiji po tome što je preplivao Ohirdsko jezero sada planira da pređe deonicu od 20 kilometara na Egejskom moru.

Iako je do sada kao plivač savladao Zavojsko jezero i Ohrid, novi sportski izazov koji je sebi zadao biće značajno teži. Deonica od Atosa do Sitonije na otvorenom moru podrazumeva borbu ne samo sa vodom, već i sa jakim morskim strujama. Ivanković je deo ekspedicije Ronilačkog kluba Pirot, a nakon nekoliko dana treniranja i priprema, planirano je da Egej prepliva 20. jula.

Zbog teških vremenskih uslova, kako bi izbegao najveće talase i jako sunce, mladi Piroćanac će svoj poduhvat početi najkasnije u četiri u zoru.

Podršku tokom prelaza Egejskog mora pružaće mu članovi ronilačkog kluba koji će zajedno sa medicinskim timom u dva čamca pratiti njegov napredak.