Otvorena kuglana po svetskim standardima u Smederevu

|   Info
Kuglana se nalazi u sklopu gradske hale, ima četiri staze i medjunarodni upotrebni sertifikat

•           Prošle sedmice  je  zvanično počela da radi  kuglana u okviru smederevske gradske hale, čime je kompletirana  sportska ponuda  jedne od najlepših sportskih dvorana u Srbiji.  Investicija je vredna 4  i po miliona dinara, kuglana ima međunarodni sertifikat, sa četiri staze I mogućnošću korišćenja za  rekreaciju svih Smederevaca. Kuglana će raditi svih sedam dana u nedelji, u periodu od 10 do 23 sata radnim danima I produženim radnim vremenom za vikend.

 

Na otvaranju je bila prisutna i gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramovišć, koja je i predsednik skupštine akcioniara  Sportske hale u Smederevu.

-           Od osnivanja  ovog akcionarskog društva i posebno nakon  otvaranja  hale Smederevo za potrebe Univerzijade 2009. Godine,  naš  konačnicilj je bio da kompletiramo  celokupnu ponudu i da završimo gradsku dvoranu u Smederevu – rekla je na otvaranju kuglane , gradonačelnica Smedereva, Dr Jasna Avramović. – Sada smo   to uradili i ja sam prezadovoljna. Grad Smederevo je  u  adaptiranje prostora za kuglanlu uložio više od 4 miliona dinara, a  zaposleni i hali su sa svojim  prijateljima ulagali u opremanje  ugostiteljskih kapacieta i komplutne ponude u ovom prostoru. Gražani moraju da budu zavdovoljni  sa uslvoima u ovoj dvorani i ja se nadam da će ona biti na raspologanju i za rekreaciju dece, omladine i drugizh  kategorija stanovništva osim aktivnih  kuglaša. – reka lje gradonačlenic Smedereva na otvaranju kuglane.

 

Član gradskog veća, resorno zadužen za sport, Saša Branežac,  istakao je da je ovo samo jedno u nizu izdvajanja  u infrstrukturu, koje je najavljeno  kao strategija  rada lokalne samouprave u oblasti sporta.

-           Rekao sam već na kraju prošle i samom početku ove godine, da je naš cilj ove godine da ulažemo u infrastrukturu, u objekte , terene i igraliašta. Pored  adaptacije   i konačnog završetka poslednjeg sprata na  objektu  Sportskog centra, gde bi trebalo   da budu smeštajni kapaciteti za  goste sportiste,  ova kuglana je jedna od tih strateških stvari, a tokom godine očekukjemo i konačan završetak  atletske staze u trvrđavi.  Radićemo i na izgradnji   i rekonstrukciji igrališta na otvorenom, a ova kuglana je  ono što je nedostajalo dvorani Smederevo da upotpuni  ponduu svih sportskih sadržaja. – rekao je Branežac.

 

Direktor Sportske hale, Ivan Vučić,  sa svojim saradnicima, blistao je od zadovoljstva nakon pohvala koje su gosti, Smederevci , rekreativci i aktivni kuglaši, izricali na račun izgleda ove prelepe kuglane, koja je izgražen po najvišim svetskim  standardima

 

-           Ova kuglana ima  međunarodni sertifikat, što znači da  će u njoj moći da se organizuju i  međunarodni  kuglaški mečevi. Mnogi ne znaju da je muška selekcija Srbije prvak sveta u kuglanju i  ta selekcija je već bila oavde na turniru, a za februar su nam se najavile i  devojke iz ženske kuglaške  reprezentacije Srbije. – kaže direktor Sportske hale Smederevo, Ivan Vučić. -  Mi smo prezadovoljni što smo  uspeli da kompletiraomo  više od 90 dosto ponude u dvorani, jer   posle  otvaranja teretane sa  firmom Zlatan fitnes imamo  sve  streljanu, teretanu  i kuglanu. Ostlao je samo da završpimo i vaterenu pucaonu u streljani i  imaćemo sto odsto  završenu infrastrukturu u ovoj prelepoj dvorani.