Otvoren šesti ,, Teatar u tvrdjavi,, u Smederevu

|   Život
Smederevo jedini grad u Srbiji koji ima dva velika pozorišna festivala- Nušićeve dane i Teatar u tvrdjavi!

Juče je u Smederevu, u malom gradu tvrdjave, otvoren  6. Pozorišni festival ,, Teatar u tvrdjavi,, . Na  programu je  pet predstava, a ove godine festival će imati revijalni karakter.

 

ŠESTO izdanje pozorišnog festovala "Teatar u tvrđavi", u Smederevu, održava se od 10. do 14. jula. Festival je revijalnog karaktera i na njemu gostuje pet pozorišnih ostvarenja iz Srbije.

Večeras na početku festival, na program je Euripidova antička tragedija "Žene iz Troje", reditelja Nebojše Bradića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine i Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović".

Na sceni u Malom gradu msederevske tvrdjave, naredna četiri dana biće potom izvedene predstave Leskovačkog narodnog pozorišta "Otac", reditelja Miloša Jagodića, po tekstu Augusta Strindberga, i komedija "Lutka", reditelja Bojana Dimitrijevića i Nevene Vukes, po tekstu Mira Gavrana. Četvrtog dana festivala publiku očekuje predstava Miroslava Krleže "U agoniji", u režiji Ane Đorđević. Predstava  "Priča o Svetom Savi", pisca Bratislava Petkovića, u izvođenju Malog pozorišta "Duško Radović", zatvoriće festival.
U slučaju kiše, koja se najavljuje sve do kraja sedmice I okončanja fetivala, sve predstave biće izmeštene na veliku scneu smederevskog Centra za kulturu.