Onlajn akcija Nevena Šarčević - Solidarnost filologa 10 kroz 10

|   Život
Glumica Nevena Šarčević u doba epidemioloških mera sprovodi onlajn akciju solidarnost filologa 10 kroz 10 koju je pokrenula još prošle godine.
Foto: Lična arhiva Nevene ŠarčevićOzvaničenom akcijom uštedela je diplomiranim filolozma novac. Kako ističe Nevena - na ovaj zanimljiv način međusobno se popravlja znanje jezika ili se uče novi.

- Jako sam ponosna na ovu akciju koja je svima donela dobro. Još pre korone sam je izmislila, kako bih sa svojim kolegama usavršavala drugi strani jezik ili počela novi. To sam prenela i na ostale diplomirane profesore jezika. Svrsishodno je, jer za samo 10 časova možemo usavršiti određenu oblast u kojoj nismo bili dobri. Ja držim italijanski u zamenu za engleski, koji usavršavam, i nemački, koji učim od početka. Sve ovo mi znači u mom usavršaanju i u stupanju u kontakt sa stranim tržištem kao i za strane kastinge, buduće poslove.

Glumica Nevena Šarčević drži na ovaj način dinamiku svog znanja i postiže fluentnost. Kolege su joj izuzeno zahvalne jer su na taj način poboljšali drugi strani jezik koji su imali na fakultetu, a nisu imali dovoljno vremena da mu se posvete zbog obaveza.

Pitali smo Nevenu zašto baš deset kroz deset:

- Ograničen broj je princip za disciplinu! Ništa nije jednostavno i potrebna je međusobna istrajnost, istakla je Šarčevićeva.

U doba epidemiloških mera, online poslovi su uzeli maha. Jezici nam omogućuju bolje saradnje i prozor u svet.

- Ovo je odličan predlog za sve koji žele da se zabave ali i nauče! Sa par ljudi sam obrnula dva kruga, što znači: oni su meni održali 20 časova engleskog, a ja njima 20 časova italijanskog jezika. Postali smo jako dobri prijatelji jer nas okupiraju ista interesovanja,a samim tim smo na istim talasnim dužinama! To je onaj deo obrazovane Srbije. Drago mi je da smo na jednom mestu i kvalitetno delujemo. Kad se završi ova neman, izaći ćemo bolji i pametniji, izjavila je za portal KCN, glumica Nevena Šarčević koja je nedavno dobila nagradu na intenacionalnom nivou na festivalu filma "Vesuvius" u Napulju.

Novinar: Ivana Damnjanović

 

Foto: Lična arhiva Nevene Šarčević