Nole izdvojio najblistavije momente sa Australijan opena (video)

|   Sport
Turnir u Melburnu ima posebno mesto u Novakovov srcu, a sada je oktrio koji mu je od mečeva doneo najviše radosti.
Foto: YouTube printscreen

Novak Đoković je za Eurosport analizirao najblistavije momente svojih dosadašnjih nastupa sa Australijan opena, a kao nezaboravni momenat sa ovog turnira izdvojio je svoju prvu grend slem titulu osvojenu u finalnom meču 2008. godine protiv Žo-Vilfrid Conge.  
"Bilo je to moje drugo Grend slem finale, ali prva pobeda. Moja cela porodica bila je ovde. Oduvek sam želeo da postanem Grend slem šampion i vrlo sam naporno radio zajedno sa svojim najbližim, koji su mi davali veliku podršku i bezuslovnu ljubav. San se konačno ostvario i bio je to jedan veoma emotivan momenat", rekao je Đoković. 
Nole je potom prokomentarisao i finale iz 2012. sa Rafaelom Nadalom, koje je donelo najduže finale Grend slema ikada. Potom je izdvojio meč sa Vavrinkom u četvrtom kolu Austrlalijan opena 2013, a za sam kraj Đoković je izdvojio prošlogodišnji finalni duel protiv Rafaela Nadala, rekavši da mu je to jedan od najbolje odigranih finalnih mečeva ikada.
Podsetimo, turnir u Melburnu ima posebno mesto u Novakovov srcu. Đoković ove godine brani trofej i napada svoju osmu titlu na prvom Gren slemu u sezoni.