Ne igra kao pre, ali mu se ipak ne ide iz kluba

|   Sport
Ozilu ugovor sa Arsenalom važi do kraja sledeće sezone, a za transfer se interesuje Fenerbačhe iz Truske, zemlje njegovog porekla. Reprezentativac Nemačke ipak nije raspoložen da menja sredinu.
Foto: Youtube print screen

 

Mesut Ozil nema u planu da menja ekipu. Iako u Arsenalu nije ispunio očekivanja i pokazuje igru daleko ispod svojih nekadašnjih mogućnosti, reprezentativac Nemačke kaže da se u londomskom timu oseća dobro i da ne želi novi transfer.

Ovakav stav i ne čudi. 31-godišnji napadač samo za nedelju dana zaradi čak 350.000 funti, po čemu je jedan od najplaćenijih fudbalera engleske Premijer lige. Novi i kako se pokazalo preskup ugovor kao da je učinio da se Ozil previše opusti. Od kako je produžio saradnju nije uspeo da postigne ni deset golova u prvenstvu.

Ozilu ugovor sa Arsenalom važi do kraja sledeće sezone, a za transfer se interesuje Fenerbačhe iz Truske, zemlje njegovog porekla.

Nada za upravu Arsenala da bi se nešto moglo promeniti na bolje za njih je nedavna promena trenera. Mladi stručnjak Mikel Arteta nedavno je zamenio Unaija Emerija, a Mesut Ozil je priznao da se bolje oseća sa novim trenerom i da veruje kako će pozitivna atmosfera koju je oko sebe stvorio uticati i na fudbalere, odnosno učiniti da rezultati budu bolji do kraja sezone.

Arsenal je trenutno na desetoj poziciji Premijer lige sa 28 bodova, čak 33 manje od prvoplasiranog Liverpula.

Ozil je u Arsenalu od 2013. godine, kada je došao iz Real Madrida u tada najskupljem transferu u Premijer ligi vrednom 50 miliona evra.