Nastavljena proizvodnja u Fijatu

|   Info
Proizvodne trake u kompaniji "Fijat Krajsler automobilbili" u Kragujevcu jutros su ponovo pokrenute nakon dvonedeljnog prekida proizvodnje zbog slabije prodaje modela 500L.
Foto: Fijat Krajsler automobilbili promo

 

Izvor: FoNet

Prema planu, proizvodnja se nastavlja u dve smene, a dnevno će se proizvodi 410 automobila 500L u tri varijante.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković rekao je FoNetu da je sindikat sa rukovodstvom fabrike potpisao sporazum na osnovu koga će dani provedeni na dodatnom kolektivnom odmoru zaposlenima biti isplaćeni u punom iznosu.

Zbog teške materijalne situacije naših članova i velikog broja neradnih dana, kada se prima 65 odsto redovne dnevnice, dogovorili smo se da za ovaj neplanirani odmor svi zaposleni dobju zaradu u iznosu od 100 odsto, rekao je Marković.

On je objasnio da su zaposleni prvih deset dana odmora iskoristili od 22. oktobra do 5. novembra, a da će preostalih pet biti iskorišćeno posle Nove godine.

Proizvodnja u FCA bila je prekinuta od 28. avgusta do 3. septembra zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom automobila na tržištu.

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici automobila pre toga su bili na kolektivnom godišnjem odmoru od 1. do 20. avgusta, a planirano je da drugi deo odmora koriste od 24. decembra do 10. januara.

Međutim, sa neradnim danima za Novu godinu i Božić, i sa preostalih pet dana dodatnog odmora, zimska pauza će potrajati do kraja januara.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar