Nagrada za najbolju scenografiju i kostime na međunardonom festivalu u Banja Luci

|   Život
Samo nekoliko dana nakon povratka iz Istočnog Sarajeva i nagrada na "Lut festu", još jedna nagrada stiže u niško Pozorište lutaka.
Foto: Pozorište lutaka Niš

 

Prvo festivalsko izvođenje predstave "Divlji labudovi" krunisano je nagradom za najbolju scenografiju i kostime.

Na upravo završenom Devetnaestom međunarodnom festivalu pozorišta za djecu „Banja Luka 2020“, nagrada za najbolju scenografiju i kostime dodeljena je Evi Farkašovoj za predstavu „Divlji labudovi“ Pozorišta lutaka Niš.

U takmičarskom programu učestvovala su pozorišta iz Španije, Češke, Bugarske, Polјske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stručni žiri je zasedao u sastavu prof. dr Branka Rudman, Zagreb, Hrvatska, Vladan Đurković, reditelј, Beograd, Srbija i Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, Republika Srpska.

Organizatori festivala, Dječijeg pozorište Republike Srpske, ističe da “Svi smo, uz okolnosti virusa korona, veliki pobjednici što je Festival održan. A vi ste Republici Srpskoj i u Istočnom Sarajevu i u Banja Luci donijeli veliku radost.“

Predstavu „Divlјi labudovi“ je režirao Jaroslav Antonjuk, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Milјković, Davorin Dinić, Bilјana Radenković i Dejan Gocić.

Foto: Pozorište lutaka Niš
Foto: Pozorište lutaka Niš