Bojkot izbora nije rešenje

|   Info
Zvaničnik Stejt departmenta Metju Palmer tražio je od predstavnika opozicije da učestvuju na narednim izborima, piše u četvrtak list "Danas" pozivajući se na nezvanične diplomatske izvore.
Foto: Fonet

 

Izbor: FoNet

Sagovornici lista naveli su da je Palmer preneo poruku vašingtonske administracije da se SAD ne zalažu za bojkot tog glasanja, jer smatraju da bi tako bio narušen demokratski princip.

Kako tvrde izvori "Danasa", sagovornici iz redova opozicije rekli su američkom zvaničniku da će bojkotovati izbore ukoliko ne budu ispunjeni uslovi poput reformi REM i "otvaranja" medija za opoziciju.

Deo opozicije se u utorak sastao u Beogradu sa Metjuom Palmerom, koji je dan ranije razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Sastanku su prisustvovali osnivači Saveza za Srbiju – predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Dveri Boško Obradović, a na sastanku je bio, prema izveštaju medija, i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

List je preneo i da EU smatra da bojkot izbora nije rešenje jer u briselskoj administraciji dominira stav da je parlament mesto za "okršaj" vlasti i opozicije.