Lažno deklarisali voće

|   Info
Policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica i prali novac.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Uhapšeni su odgovorno lice privrednog društva „Citrum“ iz Aleksinca S.S (1978), kao i I.A. (1996), V.N. (1981), M.K. (1960) i S. K. (1987).

Sumnja se da je S. S. organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz Grčke, skladištio voće u privrednom društvu "Coja promet", a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla kupcima u Rusiji.

Uhapšena fizička lica se terete da su mu fiktivno prodavala voće i na taj način mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskve prikaže kao robu domaćeg porekla.

Sumnja se da je S.S. na ovaj način pribavio privrednom društvu “Coja promet" protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, navodi se u saopštenju MUP.