Lari Vučković dobitnik nagrade za životno delo

|   Info
Tradicionalna nagrada za životno delo niškog džez festivala Nišvila ove godine dodeljena je pijanisti, kompozitoru i aranžeru Lazaru Lariju Vučkoviću. Jedan od najuspešnijih džez muzičara poreklom sa ovih prostora ističe da džez još uvek živi u Srbiji i da je velika čast dobiti ovakvo značajno priznanje od svoje zemlje.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno delo koju tradicionalno dodeljuje Nišville jazz festival je pijanista, kompozitor i aranžer Lazar Lari Vučković. Osim desetina albuma koje je potpisao svojim imenom, a koje je kritika odlično ocenila, on je tokom karijere duge šest decenija nastupao i snimao sa mnogim legendarnim džezerima.
Uvek ima ljudi koji vole džez. Ja sam kao dete slušao klasičnu muziku, ali sam na radiju čuo džez i tada sam shvatio da ću time da se bavim u životu, kaže Lazar Vučković, dobitnik nagrade za životno delo.
Nagrada za životno delo Nišvil dzez festivala dodeljuje se tradicionalno od 2006. godine, a direktor festivala Ivan Blagojević ističe da je time dokazano da je Nišvil jedan od najznačajnih festivala u Srbiji.
Legendarnom muzičaru Lariju Vučkoviću ovo će biti drugi nastup na festivalu „Nišvil“, a na sceni će mu se pridružiti i poznati džez trubač Stjepko Gut.