Kremlj: Trampovo odbijanje sastanka nije uznemirilo Putina

|   Info
Šef ruske države Vladimir Putin nije se uznemirio zbog odbijanja američkog predsednika Donalda Trampa da se sastane sa njim tokom samita 20 najrazvijenijih zemalja sveta u Argentini, saopštio je danas Kremlj.
foto: kremlin.ru

 

Izvor: Fonet

Razgovor je bio planiran tokom vikenda u Buenos Ajresu, ali ga je Tramp iznenada otkazao, pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska ratna broda u Kerčkom moreuzu kod Krima.

Putinov savetnik za spoljnu politiku Jurij Ušakov izjavio je da se šef države nije osećao uvređen, ali da Kremlj žali što je sastanak otkazan, jer je veliki broj problema o kojima treba razgovarati.

Nismo se osećali povređeni, ali smo izrazili žaljenje, rekao je Ušakov novinarima. Ušakov je izjavio da su Putin i Tramp tokom večere na samitu G-20 nezvanično razgovarali petnaestak minuta o pomorskom incidentu i situaciji u Ukrajini. Mogućnost Putinovog putovanja u Vašington nije bila tema razgovora, naveo je Ušakov.

On je rekao da su Moskva i Vašington vodili dijalog i na vrhuncu Hladnog rata. To nije ometalo ozbiljne razgovore i postizanje rezultata vezanih za stratešku stabilnost i oblast bezbednosti, izjavio je Ušakov. On je ocenio da je od Vašingtona zavisi da organizuje mogući sledeći sastanak, javlja AP.

Ruska strana je spremna za dijalog i smatra da je kontakt na visokom nivou vrlo važan, ali nećemo moliti SAD i nametati se. Sve zavisi od Amerikanaca, rekao je Ušakov.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar