Kineska kompanija dolazi u Niš

|   Info
Kineska kompanija Šinju kupila je 6.6 hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Zapad gde će se graditi fabrika za aubomobilsku rasvetu u Nišu, kazali su iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte. Početak izgradnje fabrike planirano je za prvi kvartal ove godine, a iz KLERP-a navode da bi posao trebalo da dobije oko 1000 Nišlija.

Nova fabrika za automobilsku rasvetu kineske kompanije Šinju nalaziće se na lokaciji nedaleko od fabrike Leoni, preko puta Metroa, a prve lopate biće ukopane u martu ove godine, kazali su iz KLERP-a. Tome je prethodio Memorandum o razumevanju Srbije i Kine koji je potpisan u maju prošle godine, kada je i najavljena izgradnja fabrike. Iz KLERP-a dodaju da ova investicija podrazumeva i zapošljavanje velikog broja radnika.
Investiciona vrednost projekta je 60 miliona evra. Milovanović dodaje da će se kompleks nalaziti na površini od oko 16 hektara, i da zemljište od 6.6 hektara predstavlja prvu od tri parcele koliko investitori iz Kine planiraju da kupe.
Šinju je vodeća kompanija za dizajn i proizvodnju LED rasvete u automobilskoj industriji. Ova kompanija bi u Nišu trebalo da proizvodi rasvetu za Audi, Reno, Opel i Folksvagen, ali i industrije štirom sveta.