Šta je Federeru potrebno da bi ponovo osvajao turnire?

|   Sport
Iako je u zenitu karijere, osvajač najviše gren slem titula veruje da još uvek može da igra na visokom nivou. Da bi to bilo moguće i u 2021. godini važan mu je dobar tim saradnika i želja za takmičenjem, koju i dalje ima. Federer je još naveo i da mora dobro da razmisli o rasporedu turnira na kojima će igrati u novoj sezoni, kako ne se bi previše fizički opteretio.
Foto: Fonet

 

Rodžer Federer planira da se vrati takmičenju početkom nove sezone. Švajcarski teniser i po mnogima najbolji igrač svih vremena poslednji nastup imao ja na turniru u Melburnu. Nakon poraza od Đokovića u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije usledili su ozbiljni zdravstveni problemi zbog kojih skoro godinu dana nije igrao.

Federer je prvo morao na operaciju kolena i taman kada su njegovi navijači poverovali da je spreman za povratak tenisu, morao je na još jedan hirurški zahvat.

Federer je tokom poslednjeg intervjua za medije podsetio da više od dve decenije igra tenis i da nije lako stalno biti u vrhu. Iako je u zenitu karijere, osvajač najviše gren slem titula veruje da još uvek može da igra na visokom nivou. Da bi to bilo moguće i u 2021. godini važan mu je dobar tim saradnika i želja za takmičenjem, koju i dalje ima.

Federer je još naveo i da mora dobro da razmisli o rasporedu turnira na kojima će igrati u novoj sezoni, kako ne se bi previše fizički opteretio.