Informacije sa letovanja u Grčkoj

|   Info
Nakon velikog nevremena koje je zadesilo grčko ostrvo Halkidiki u kome je povređeno više od 100 ljudi među kojima i nekoliko državljana Srbije, iz niške Turističke agencije Aero Turs ističu da se situacija trenutno smirila i da nijedan njihov korisnik nije životno ugrožen.
Foto: KCN

U niškoj Turističkoj agenciji Aero Turs kažu da se turisti koji su preko te agencije uplatili letovanje u Grčkoj nisu do sada javljali sa informacijama da su imali većih problema zbog nevremena, ali da često zovu njihove zabrinute porodice. Iz agencije naglašavaju da su se slična nevremena dešavala i ranijih godina, ali da nema razloga za brigu.

Svi koji su u našim apartmanima i u našem hotelskom objektu nemaju nikakvu štetu, s tim što su pretrpeli tu nelagodu i nema trenutno struje u nekim delovima, ali će to biti uskoro rešeno, u nekim delovima već jeste. Svi putnici koji su otišli preko naše agencije nemaju razloga za brigom, a do kraja dana očekujemo da će se na ovo brzo zaboraviti i da će se nastaviti sa letovanjem, kazala je direktorka Turističke agencije Aero Turs iz Niša, Lidija Stanković. 

Nevreme je najviše štete nanelo delovima Kasandrije i Sitonije. Iz agencije ističu da nema razloga za otkazivanjem aranžmana jer se situacija smirila.

‘’Nema potrebe za otkazivanjem jer se sve već sredilo. Već sutra će biti novi dan, a možda već i u drugom delu dana imaće sunčanje i kupanje.’’, dodaje Stanković.

Grčki mediji prenose da nema potrebe za panikom ukoliko ne možete stupiti u kontakt sa rođakom ili prijateljem koji je trenutno na odmoru u Grčkoj, imajući u vidu da u pojedinim mestima još uvek nema ni struje, ni interneta, a i fiksna telefonija je u prekidu.