Nole: "Mislim da igram tenis života"

|   Sport
"Ako se ne računa diskvalifikacija, imam samo poraz od Nadala u Parizu. Mislim da igram tenis života. Ova sezona po mojoj igri može da se piredi sa uspehom tokom 2011. Ili 2015. Da završim godinu kao broj jedan, to je cilj”, kaže najboji na svetu.
Foto: Fonet

Novak Đoković več neko vreme boravi u Beogradu gde priprema planove za finiš aktuelne sezone. Najbolji teniser sveta je i ovog puta izdvojio vreme za druženje sa domaćim medijima, kojima se zahvalio na velikom odazivu i istakao da se uvek uželi boravka u domovini.

Đoković je podvukao crtu u ovoj sezoni i istkao da je dosadašnji deo bio veoma uspešan s obrirom na aktuelne okolnosi. Srpski as je ocenio da se  trenutno nalazi u odličnoj dobroj formi i da zbog toga ostaje žal za trofejima na US openu i Rolan Garosu. Pren najbojim na svetu je finiš sezone, koji takođe nosi nove ciljeve.

“Postoji mali žal što nisam uzeo Ju-Es open ili Rolan Garos. Bio sam u izuzetnoj formi. U Parizu sam u finalu imao mnogo boljeg protivnika protiv sebe. A Ju-Es open je bio splet nesrećnih okolnosti. Ako se ne računa diskvalifikacija, imam samo poraz od Nadala u Parizu. Mislim da igram tenis života. Ova sezona po mojoj igri može da se piredi sa uspehom tokom 2011. Ili 2015. Da završim godinu kao broj jedan, to je cilj”, kaže najboji na svetu. 

Naredna teniska sezona bi trenbalo da počene Austrlijan openom. Međutim, U toj zemlji je uvedena zabrana ulaska drugih državljana. Pa je održavanje u turnira neizvesno. 

“Još nisam siguran što se tiče odlaska u Australiju zbog ograničenja. Nadam se da će da promene to pravilo, kako bi otišli tamo. Australijanopen je u planu, ATP kup je neizvestan. Razgovaraću sa timom na kraju sezone”, rekao je Đoković. 

Ovog leta je u Beogradu održan "Adria Tur" , a Nole je istako da je Srbija po svim paramerima zaslužila da ponovo dobije organizaciju nekog ATP turnira i da će se on lično zalagati za tako nešto.

“Izuzetno je važna tema ako pričamo o tome da u budućnosti organizujemo neki turnir u Srbiji. Ja imam ovde klub koji vodim, Janko ima svoju Akademiju. Nadam se da ćemo moći da izdejstvujemo i da vratimo profesionalni turnir u Srbiji. To je pokazalo i organizacija "Adria Tura" koji je malo ozloglašen zbog načina na koji je završen. Ja ću lično raditi na tome da se Srbiji vrati ATP turnir. Bitno je takođe da se organizuju i fjučersi i čelindžeri u Srbiji kako bi mladi mogli da se razvijaju”,  ističe Nole. 

Novak je na kraju istako da su teniseri definitnino bolje prošli u odnosu na druge sportiste u vremenu korone.

“Tenis ima sreće da se nastavilo sa turnirima. Imamo sada i nekoliko nedelja do kraja sezone. Ne znam šta će biti sledeće godine; moraćemo da se korigujemo i svi da se ptilagođavamo stanju u svetu. Nervira neizvesnost ali moramo sa tim da se nosimo”, rekao je Đoković. 

Nole je još jednom pokazao da je željan novih izazova i dostignuća I pored toga što je postavio mnogo rekorde u belom sportu. On je još jednom ponovio  da se na terenu oseća kao malo dete i da je veoma srećan kada igra tenis.

Foto: Fonet