Građani Jagodine se vakcinisali i u Sportskoj hali "JASSA"

|   Info
Svi koji žele da prime kinesku „Sinofarm“ vakcinu, mogu da se prijave putem kol centra koji radi od osam do 20 časova. Oni koji su se vakcinisali, zadovoljni su i izrazili su nadu da će širenju virusa uskoro doći kraj
Foto: TV Kopernikus

 

Vakcinacija protiv korona virusa, kineskom “Sinofarm” vakcinom, vrši se kako u jagodinskom Domu zdravlja, tako i u sportskoj hali „JASSA“, gde su postavljena tri punkta. Vakcinaciju zajedničkim snagama organizuju Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, lokalna samouprava grada Jagodine i Dom zdravlja:

-Redovi se ne čekaju. Nema zadržavanja, nema gužve i sve je odlično organizovano. Svako ima svoj termin od pet minuta, tako funkcionišu punktovi u Domu  zdravlja i Sportskoj hali „JASSA“. Sugrađani sa kojima smo ovde pričali kažu da su oduševljeni jer sve ide brzo i sve je odlično organizovano, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, Opštoj bolnici i Domu zdravlja i Skupštini grada Jagodine. Mogu slobodno da dam preporuku svim gradovima da oforme kol centar, kao što je oformio grad Jagodina. Tako svi građani mogu da dođu do proverenih i brzih informacija, ne moraju da čekaju zvanični kol centar jer je velika gužva. Ukoliko neko ne ume da se prijavi putem elektronske uprave, može to učiniti putem kol centra Skupštine grada i tako ubrzaju proceduru. Oni koji su se prijavili preko kol centra juče i prekjuče, danas su primili vakcinu –rekla je Marija Jovanović, pomoćnica Skupštine grada Jagodine.

Vakcinacija je odlično organizovana i nema mnogo čekanja, kažu građani Jagodine:

-Nisam ništa čekala, prijavila sam se. Prvo sam htela rusku vakcinu, ali kada sam čula da ima i ova, nisam htela da čekam i zadovoljna sam. Suprug i ja smo primili. Nadam se da će sve da bude dobro –istakla je jedna starija sugrađanka.

-Razmišljao sam se da primim rusku vakcinu, ali unuka mi radi u bolnici i rekla mi je da je ovo bolje. Organizacija je odlična –rekao je jedan gospodin po završetku vakcinacije.

-Ja sam čekao kinesku vakcinu, zato sam se odmah i prijavio kada sam čuo da je stigla. Imam poverenja u nju. Odlično se osećam. Svake godine se vakcinišem protiv gripa. Nikakav bol nisam osetio –napomenuo je jedan sugrađanin.

-Nisam osetila ništa, stvarno. Očekujem da konačno istrebimo ovaj virus, da svi budemo živi i zdravi i da konačno počnemo da živimo normalno –rekla je jedna gospođa.

Nepokretni pacijenti koji nisu u mogućnosti da dođu do Doma zdravlja ili Sportske hale „JASSA“ treba da pozovu kol centar kako bi služba kućnog lečenja te građane vakcinisali na terenu. Kol centar Skupštine grada Jagodine otvoren je svakog dana od osam do 20 časova.

D.M.