Dijego Kosta izbegao robiju

|   Sport
Fudbaleru Atletika sudilo se za utaju poreza. Špansko pravosuđe predviđa opciju da se kazne zatvora za utaju poreza koje nisu duže od dve godine mogu zameniti novčanim kaznama. U ovom slučaju, šest meseci zatvorske preinačeno je u novčanu kaznu od 36.000 evra, ali na tu sumu dolazi i 507.208 evra zbog utaje poreza koja je veća od miliona evra. Priznanje krivice i mogućnost novčanih penala spasili su Kostu robije.
Foto: Fonet

 

Fudbaler Dijego Kosta izbegao je zatvorsku kaznu, ali ne i presudu zbog utaje poreza u Španiji. Sud je doneo odluku da je igrač Atletiko Madrida kriv zato što je budžet države oštetio za nešto više od milion evra, za šta je propisana kazna od šest meseci zatvora.

Do sporne utaje poreza došlo je prilikom transfera u Čelsi, kada je fudbaler zaradio pet miliona evra, što nije prijavio nadležnim poreskim organima.

Kosta je robiju izbegao tako što se nagodio sa tužilaštvom, pri čemu je priznao krivicu, zbog čega će mu zatvorska kazna biti zamenjena novčanom.

Špansko pravosuđe predviđa opciju da se kazne zatvora za utaju poreza koje nisu duže od dve godine mogu zameniti novčanim kaznama. U ovom slučaju, šest meseci zatvorske preinačeno je u novčanu kaznu od 36.000 evra, ali na tu sumu dolazi i 507.208 evra zbog utaje poreza koja je veća od miliona evra.

Dijego Kosta se četiri godine posle spornog transfera u Čelsi vratio u Atletiko.