Cifra koju duguje Mančester Junajted je neverovatna, a tek će rasti!

|   Sport
Procene govore da je Junajted samo u prva tri meseca ove godine uspeo značajno da uveća svoj dug, koji se sada približio cifri od pola milijarde dolara. Očekivani gubici zbog pandemije produbiće finansijsku krizu i verovatno je da će Junajted uskoro dugovati između 600 i 650 miliona.
Foto: Youtube print screen

 

Mančester Junajted bi u bliskoj budućnosti mogao da se nađe pred veoma ozbiljim izazovima, koji se tiču ne samo rezultatske krize, već i finansija kluba.

Skupi transferi koji nisu opravdali očekivanja, ali i pandemija virusa korona – sve je to palo u veoma nezgodnom trenutku za slavni klub. Procene govore da je Junajted samo u prva tri meseca ove godine uspeo značajno da uveća svoj dug, koji se sada približio cifri od pola milijarde dolara.

Analitičari za engleske medije kažu da je problem počeo da se ubrzava posle skupog transfera Bruna Fernandeša, koji je iz Sportinga stigao za 80  miliona evra vredno obeštećenje.

Očekivani gubici zbog pandemije produbiće finansijsku krizu i verovatno je da će Junajted uskoro dugovati između 600 i 650 miliona.

Jedina svetla tačka u crnoj finansijskoj statistici kluba iz Mančestera su sponzorski ugovori, koji su od početka godine uspeli čak i da porastu. Mnogo toga zavisiće i od povratka navijača na stadione – što pre dođe taj dan, pre će se smanjiti i minus u klupskoj kasi.