Ćavi objasnio zašto je odbio Barselonu (video)

|   Sport
Kako je rekao tokom poslednjeg intervjua za španske medije, pozivom iz Barselone je bio jako počastvovan, ali smatra da još uvek nije spreman i dovoljno iskusan za tako težak trenerski zadatak. Ćavi je govorio i o novom stručnjaku koji će voditi Barsu. Nekadašnji fudbaler koji je sa Kataloncima tokom 17 godina osvojio 25 trofeja smatra da je Setijen odličan izbor i da veruje da će njegov način rada doneti nove velike uspehe ekipi.
Foto: Youtube print screen

 

Brojni navijači Barselone iznenađeni su nakon što legenda kluba Ćavi Ernandes nije prihvatio trenersko mesto, zbog čega je uprava odlučila da poverenje pokloni Kikeu Setijenu.

Ćavi je status fudbalske legende stekao u Barsi za koju je nastup od početka pa gotovo do kraja igračke karijere. Rekorder Katalonaca proveo je poslednje četiri godine fudbalske karijere u saudijskom Al Sadu, u kojem je posle toga počeo da se bavi i trenerskim poslom.

U novoj ulozi Ćavi se dobro snašao, zbog čega su navijači bili oduševljeni posle vesti da je Barselona odlučila da mu ponudi mesto trenera, umesto smenjenog Ernesta Valverdea. Mnogima je bila čudna Ćavijeva odluka, zbog čega je Španac odlučio i da je objasni.

Kako je rekao tokom poslednjeg intervjua za španske medije, pozivom iz Barselone je bio jako počastvovan, ali smatra da još uvek nije spreman i dovoljno iskusan za tako težak zadatak. Ćavi je govorio i o novom stručnjaku koji će voditi Barsu. Nekadašnji fudbaler koji je sa Kataloncima tokom 17 godina osvojio 25 trofeja smatra da je Setijen odličan izbor i da veruje da će njegov način rada doneti nove velike uspehe ekipi.