Bob Geldof večeras na Nišvilu

|   Info
Večeras se završava jubilarni 25. „Nišvil džez festival“. Na zatvaranju će nastupiti irski muzičar Bob Geldof, najpoznatiji po organizaciji jednog od najvećih koncerata u istoriji muzike „Lajv ejda“. Prema rečima organizatora, ovaj nastup privući će najviše posetilaca.

Treće festivalsko veče na Nišvilu sinoć je počelo kao pravo "džezersko" - smenjivali su se ritmovi specifični za ovaj pravac na glavnoj bini, ali i sjajni muzičari koji su svojim improvizacijama izazvali ovacije publike.a Fantastičnu atmosferu napravio je i afrički muzičar Šon Kuti.
Jučerašnji nastup je predstavio moju muziku na najbolji mogući način, a ono što me je posebno fasciniralo je bila energija i ljubav koja se osećala tokom nastupa, i zaista mi je drago zbog toga, kaže Šon Kuti.
Super džez grupa, Keni Kvartet  koju predvodi klavirista Keni Verner, nastupiće veceras na zatvarnju džez festivala, kako ističu izvođači, sve posetioce večeras očekuje sjajna zabava.
Imao sam par ucitelja u zivotu koji su mi pomogli da pronadjem kojom vrstu muzike zelim da sviram. Prvenstveno morate da naučite kako da postavite bitne stvari u svom zivotu a potom i u muzici, kaže Keni Verner.
Iako je ove godine program najviše okrenut klasičnom džezu, velike komercijalne zvezde su neizbežne. Zatvaranje festivala i nastup Boba Geldofa sigurno će večeras privući najviše publike i turista, koji su ovde došli iz svih delova Evrope.