Blažič najkorisniji košarkaš trećeg kola ABA lige (video)

|   Sport
Blažič je proglašen i za najboljeg strelca kola. Meč u kojem je njegova Cedevita Olimpija posle dva produžetka pobedila Igokeu završio je sa 30 poena, šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, podsećaju iz regionalnog šampionata. Indeks korisnosti bio mu je 38.
Foto: KK Igokea / Nenad Vuruna

 

Najkorisniji igrač trećeg kola regionalne košarkaške ABA lige je Jaka Blažić. Slovenac je dao veliki doprinos pobedi Cedevita Olimpije nad Igokeom, rezultatom 95:90, posle produžetaka.

Blažić je meč završio sa 30 poena, šest skokova i po dve asistencije i ukradene lopte, podsećaju iz regionalnog šampionata. Indeks korisnosti bio mu je 38. Istovremeno, Blažič je proglašen i za najboljeg strelca kola.

Najbolji skakači su Marko Jagodić Kuridža iz Primorske i košarkaš Igokee Oliver Stević. Ova dva košarkaša imala su po 11 uspešnih skokova. Prvi asistent trećeg kola je Žan Marko Šiško sa 12 asistencija. Po tri ukradene lopte imali su Igokein Dalibor Ilić i Partizanov košarkaš Ognjen Jaramaz.

Posle trećeg kola na tabeli Jadranske lige vodi FMP, sa tri pobede iz isto toliko mečeva. Maksimalni učinak zadržala je i ekipa Cedevite Olimpije, koja ima nešto nepovoljniju koš razliku. Iza ova dva tima redom slede Budućnost, Mornar, Partizan, Krka, Primorska, Crvena zvezda, Mega, Igokea, Cibona i poslednjeplasirani Zadar.